Συγκλονιστικές στιγμές διαδραματίστηκαν μετά το πέρας της Εξόδιου Ακολουθίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι και κατα τη διάρκεια της πομπής προς στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος ακολουθεί η ταφή .

Κατά την έξοδο του σκηνώματος από τον Μητροπολιτικό Ναό οι πιστοί έραιναν με λουλούδια το φέρετρο του, πολλοί με λυγμούς, και φώναζαν «Άγιος» και «άξιος».

Στα χωριά της διαδρομής εξάλλου εκατοντάδες πιστοί ήταν στους δρόμους και έραιναν με λουλούδια την πομπή με το φέρετρο .

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Τοποτηρητής της Ι.Μ. Αιτωλίας, Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Ιερόθεος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσογαίας Νικολάου.

Να αναφερθεί ότι στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, κληρικοί, καθώς και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η ταφή στην Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου στην Μυρτιά Τριχωνίδας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.