Σε συνέντευξή του απόψε στον Αλέξη Παπαχελά

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε πριν λίγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ”Ιστορίες” του Αλέξη Παπαχελά.

Σε μια συνέντευξη που ο Μακαριώτατος απάντησε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο σε όλες τις ερωτήσεις, έστειλε τέλος το δικό του μήνυμα στήριξης στον Ελληνικό λαό που το έχει ανάγκη.

Ερωτώμενος σχετικά με τη σχέση Κράτους και Εκκλησίας, τόνισε ότι η κατάσταση στην Αλβανία είναι διαφορετική από ότι στην Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι οι Έλληνες είναι δεμένοι με την Εκκλησία όλα τα χρόνια και οι δεσμοί αυτοί ενδυναμώθηκαν και στα χρόνια της υποδούλωσης οπότε δεν είναι δυνατό να διαχωρισθεί στην ουσία η Εκκλησία από το λαό.

Σε ερώτηση σχετικά με το Ισλάμ, ανέφερε ότι έχει γράψει βιβλίο για το Ισλάμ από το 1978 το οποίο δίδασκε ως καθηγητής τότε στους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Συμπλήρωσε ότι οι Δυτικοί ήταν απροετοίμαστοι όσον αφορά την απειλή από το Ισλάμ, δεν είχαν μελετήσει σε βάθος το φαινόμενο και τις εκφάνσεις του.

Τόνισε πως ο Ορθόδοξος έχει γαλουχηθεί με αρχές εντιμότητας, αλήθειας και κυρίως αγάπης.

Ερωτώμενος για τη σχέση Εκκλησίας με Πολιτική στην Ελλάδα απάντησε πως η θέση του δεν επιτρέπει να κρίνει πως λειτουργεί μια άλλη Εκκλησία αλλά είναι επόμενο σε μια Ορθόδοξη κοινότητα στην οποία μετέχει η Εκκλησία όταν συντελούνται αλλαγές να εκφράζονται γνώμες.

Ανέφερε πως η Πολιτική θα επιθυμούσε άβουλη και άφωνη την Εκκλησία.

Σχετικά με την Οικονομική κρίση ανέφερε πως οι Έλληνες ζούσαμε υπράνω των δυνατοτήτων μας και αναρωτήθηκε πως μεγάλοι οικονομολόγοι δεν είχαν προβλέψει ότι η λογική των δανεικών θα ήτο καταστροφική.

«Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου λέει ποτέ μη δανείζεσαι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό που υποφέρει λέγοντας:

«Έλληνα μην συμφιλιωθείς με την παρακμή»

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.