Γράφει η Μητρόπολη Δημητριάδος

Μία συγκινητική εκδήλωση, με πρωταγωνιστές τα φιλοξενούμενα παιδιά της «Κιβωτού του κόσμου» και την πρόθυμη αρωγή του «Εσταυρωμένου», παρακολούθησε (20/1) το κοινό της πόλης μας στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο π. Θεόδωρος Μπατάκας παρουσίασε ακροθιγώς την πολύπτυχη δράση του «Ε» και την στήριξη προς το ανθρωπιστικό έργο της «Κιβωτού» , ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος εξήρε την δράση όλων εκείνων που αθόρυβα και συστηματικά κοπιάζουν για την άρση του σταυρού των δυσκολιών, όπου αυτές εντοπίζονται. Ευαισθητοποιημένη η Τοπική μας Εκκλησία απέναντι σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο, ιδιαιτέρως δε στα παιδιά, προσφέρει αφειδώς κάθε υλικό και πνευματικό μέσο για την παραμυθία της κοινωνικής οδύνης.

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια της «Κιβωτού» κ. Αικατερίνη Μανίνη ανέδειξε όλες τις επιμέρους δράσεις και παρεμβάσεις για την ίαση των παιδιών από τις τραυματικές τους εμπειρίες, την προσαρμογή σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον και την ομαλή ένταξη στην κοινωνία, μετά την ενηλικίωσή τους.

Προβλήθηκαν ακόμη ολιγόλεπτες ταινίες σχετικές με την Κριμαία (επ’ ευκαιρία του προσκυνήματος που θα πραγματοποιήσει τον ερχόμενο Μάιο ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ»), καθώς και στιγμές από την καθημερινή διαβίωση και εκπαίδευση των παιδιών στην οικία τους στο Διμήνι.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν, αναμφίβολα, η παρουσίαση από τα ίδια τα παιδιά ενός θεατρικού δρώμενου, που περιελάμβανε τραγούδι, ελληνικούς χορούς και μία μικρή παράσταση. Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και συγκίνηση και συνεχάρη τους ανθρώπους της «Κιβωτού» που έχουν δημιουργήσει μία φωλιά αγάπης για τα παιδιά.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και οι εθελοντές του «Ε» τη μοίρασαν στους παρευρισκομένους, πάντα παρόντες σε οποιαδήποτε κλήση βοηθείας, από όπου και αν προέρχεται. Την γιορτή έκλεισε ο π. Θεόδωρος ο οποίος συνεχάρη τους συνεργάτες της «ΚΙΒΩΤΟΥ» για την επιμελημένη εργασία τους και μοίρασε τα δώρα του Συλλόγου σ’ όλα τα παιδιά.

Συγκινητική εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά της «Κιβωτού του κόσμου» Συγκινητική εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά της «Κιβωτού του κόσμου» Συγκινητική εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά της «Κιβωτού του κόσμου»

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.