Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στην Τοπική Κοινότητα Βαμβακοφύτου Σερρών. Την υποδέχθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος της επέδωσε τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Γεωργίου, το ανώτατο παράσημο της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου. Η Πρόεδρος είπε ότι αισθάνθηκε συγκίνηση ακούγοντας το απολυτίκιο της «πανευφήμου νύμφης Χριστού», της Αγίας Αικατερίνης, της οποίας φέρει το όνομα.

Απαντώντας στην προσφώνηση του Σεβασμιώτατου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε αναλυτικά τα εξής:

«Με χαρά βρίσκομαι σήμερα στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Βαμβακοφύτου Σερρών, πυρήνα της θρησκευτικής αλλά και της κοινωνικής ζωής των κατοίκων. Σας ευχαριστώ θερμά, Σεβασμιώτατε, για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε απονέμοντάς μου το ανώτατο παράσημο της Μητρόπολης, τον Μεγαλόσταυρο Αγίου Γεωργίου Ιεράς Μητρόπολης Σιδηροκάστρου. Σήμερα συναισθάνθηκα, ακούγοντας με συγκίνηση το απολυτίκιο της «πανευφήμου νύμφης Χριστού», της Αγίας Αικατερίνης, της οποίας φέρω το όνομα, πόσο ισχυρές και ακατάλυτες μέσα στον χρόνο παραμένουν οι βιβλικές και πατερικές εικόνες της εκκλησίας ως πνευματικού ιατρείου, ως αγίας μητρός, ως αγίας πόλεως. Εδώ ο ατομισμός καταλύεται, για να επικρατήσει η καλοσύνη της καρδιάς, η απλότητα, η εμπιστοσύνη, η συμφιλίωση, η αλληλεγγύη και η συνευθύνη.

Κοιτάζω το κωδωνοστάσιο του Αγίου Γεωργίου, κτισμένο πριν από εκατόν σαράντα, σχεδόν, χρόνια και σκέφτομαι πόσο ενέπνεε η πίστη τους ανθρώπους ώστε να προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους αλλά και τα γεννήματά τους στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, που είχε αναλάβει το κόστος της ανέγερσης του καμπαναριού. Αυτή η συλλογικότητα, η δέσμευση σ’ έναν κοινό σκοπό, η μεταμόρφωση ενός ολόκληρου χωριού σε μια δραστήρια κυψέλη είναι η παρακαταθήκη της ιστορίας του Βαμβακοφύτου στους σημερινούς κατοίκους του. Αυτή είναι που εμπνέει πρωτοβουλίες όπως η δική σας: να μετατρέψετε το κατεστραμμένο δημοτικό σχολείο του χωριού σε μια φιλόξενη, καλαίσθητη κοιτίδα πολιτισμού, σ’ ένα πολυδύναμο πνευματικό κέντρο.

Θέλω να σας συγχαρώ, Σεβασμιώτατε, για την ιδέα να δημιουργήσετε έναν χώρο πολιτισμού, προάγοντας την παιδεία των κατοίκων μέσω της αισθητικής και πνευματικής τους καλλιέργειας. Ευχαριστώ για την τιμητική σας πρόσκληση να το εγκαινιάσω. Εύχομαι να μη σβήσει ποτέ από τον τόπο σας το πνεύμα της συνεργασίας, του ευγενούς μόχθου, της προσφοράς που αποκρυσταλλώθηκε εδώ με τόσο δημιουργικό τρόπο».

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο Βαμβακοφύτου Σερρών.

Ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψή της στις Σέρρες η κυρία Σακελλαροπούλου παρακολούθησε επετειακή συναυλία στο Πάρκο Ηρώων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.