Την Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως 27 Μαρτίου 2022 το απόγευμα, τελέστηκε Αγιασμός και κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού στον λόφο του Αρκαλοχωρίου, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.
Ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία για το Αρκαλοχώρι είναι σημείο της πνευματικής μας παρακαταθήκης και της πολιτιστικής μας παράδοσης. Παραβρέθηκαν , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, και ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Μίνωα πεδιάδος κ. Μανόλης Φραγκάκης, αστυνομικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων, κληρικοί της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου από το Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν, αλλά ιδιαίτερως τον κόσμο του Αρκαλοχωρίου για την προσφορά τη συνεργασία του με την καθ’ ημάς Μητροπόλη. Επίσης τελέστηκε τρισάγιο στον μακαριστό Ιάκωβο Τζαγκαράκη ο οποίος έχασε την ζωή του μέσα στον Ναό την ώρα του σεισμού.
Σεισμός στην Κρήτη- ΤΩΡΑ: Όρθια η εικόνα της Παναγίας στην Εκκλησία που κατέρρευσε (ΦΩΤΟ)