Η σημαία των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Ιωσήφ Ρωγών, κυματίζει από σήμερα στην Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, εκεί όπου είχε χοροστατήσει στην ενθρόνιση του καθηγουμένου της Μονής λίγες μέρες πριν ασθενήσει και πλέον αναπαύεται ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Κοσμάς.

Η κατασκευή και ανέγερση του ανδριάντα του Ιωσήφ Ρωγών στον τόπο που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος, στον Ανεμόμυλο της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου, ήταν επιθυμία του Μακαριστού Μητροπολίτη μας, ο οποίος ακόμη κι απ΄ το κρεββάτι της ασθένειας που του στέρησε τη ζωή, δεν έπαψε να ενδιαφέρεται και να εργάζεται για την πραγματοποίηση αυτού του έργου. Ενός έργου που δεν πρόλαβε να τελέσει τα αποκαλυπτήρια.

Έτσι, ο συντονιστής για την υλοποίηση της επιθυμίας του Μητροπολίτη κ. Νικήτας Φιλιππόπουλος, ο γλύπτης κ. Ευάγγελος Τύμπας, ο Σύλλογος «Αθανάσιος Ραζή – Κότσικας», ιεροψάλτες της περιοχής Μεσολογγίου, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ», αλλά και φίλοι και πνευματικά παιδιά του εκλιπόντος ιεράρχη, μετέφεραν, σε μια συμβολική κίνηση, τη σημαία των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα, στον τάφο του Μακαριστού Κοσμά.

Εκεί, προεξάρχοντος του καθηγουμένου της Μονής αρχιμανδρίτου Ιωσήφ Ζωγράφου και της συνοδείας του, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και με μια λιτή και σεμνή τελετή, έντονα όμως συναισθηματικά φορτισμένη, υψώθηκε η σημαία στον ιστό της Ιεράς Μονής με την Φιλαρμονική «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» να αποδίδει τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης ήταν ο κύριος υποστηρικτής και χορηγός των στολών του Ιερού Λόχου που ενδύεται η φιλαρμονική του Σολωμού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.