Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα Σάββατο 19 Μαΐου ε.έ. το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Ταγκαλέγκα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεώς μας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λιβαδειάς, όπου διηκόνησε για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με τη συμμετοχή κληρικών της μητροπολιτικής μας επαρχίας αλλά και άλλων Μητροπόλεων καθώς και πολυπληθούς εκκλησιάσματος, που κατέκλυσε τον ναό αλλά και τον αύλειο χώρο αυτού, για να προσευχηθεί για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού ιερέως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προφητεία του Προφήτη Ησαΐα για την Ανάληψη του Κυρίου.

Τόνισε ότι ο Χριστός μας λύτρωσε με την Σάρκωσή του, το Πάθος και την Ανάστασή του από την αμαρτία και το θάνατο και με την Ανάληψή του υψώνει όλη την ανθρώπινη φύση εκεί που ήταν πριν ο Χριστός, στην Αγία Τριάδα. Και παρόλο που ανυψώθηκε κατοικεί μαζί μας, γιατί μέσα από τη Θεία Λειτουργία μας εγκεντρίζει στη Βασιλεία του και μας δίνει την ελπίδα ότι και εμείς θα είμαστε μαζί του μέσα στο χώρο στη Βασιλείας Του.

Και μας δίνει την ελπίδα ότι ο αδελφός μας ο π. Δημήτριος ζει τώρα εκεί στην αιωνιότητα, αφού εδώ με την πορεία και τη ζωή του άφησε τον εαυτό του να αναληφθεί από τον Χριστό.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα, ο οποίος συνεδέετο και είχε συνεργασθεί κατά την εδώ διακονία του με τον μακαριστό π. Δημήτριο καθώς και τον Θεοφιλέστατο κ. Χριστοφόρο, ο οποίος είχε διακονήσει στην επαρχία μας και είχε συνεργασθεί με τον π. Δημήτριο, αλλά και όλους όσοι προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη ενός καλού αδελφού και κληρικού μας, ενός ανθρώπου που μας άγγιξε το διάβα του.

Και ευχήθηκε να είναι αιωνία η μνήμη του π. Δημητρίου και ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του και να δίνει παρηγορία και ενίσχυση στην πρεσβυτέρα του, στα παιδιά του και σε όλους τους συγγενείς του.

Επίσης, μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου στην οικογένεια του π. Δημητρίου.

Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος έψαλε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού π. Δημητρίου.

Συγκίνηση στο Μνημόσυνο μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Ταγκαλέγκα

Συγκίνηση στο Μνημόσυνο μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Ταγκαλέγκα

Συγκίνηση στο Μνημόσυνο μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Ταγκαλέγκα

Συγκίνηση στο Μνημόσυνο μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Ταγκαλέγκα

Συγκίνηση στο Μνημόσυνο μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Ταγκαλέγκα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.