Γράφει η Μητρόπολη Τρίκκης

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και συμμετέχοντος πλήθους Ιερέων, τελέσθηκε από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, η Εξόδιος Ακολουθία της σεβαστής Γερόντισσας της Ιεράς Μονής Συγκλητικής Μοναχής.

Παρευρέθησαν αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων απ’ όλες τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και αρκετές άλλων Μητροπόλεων, ενώ παρέστη πλήθος φιλομόναχων πιστών.

Λόγους αγαθούς απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προς την Αδελφότητα για την αγόγγυστη συμπαράσταση στην δοκιμασία των τελευταίων ετών της μακαριστής Γερόντισσας, αλλά και για την προσφορά των στην τοπική Εκκλησία. Εξήρε την προσωπικότητα της εκλιπούσης, που όπως είπε, από νεότητος αφιερώθηκε στον Θεό, προσφέροντας τεράστιο πνευματικό έργο στο Μοναστήρι και γενικότερα στον αμπελώνα του Κυρίου.

Η ταφή της μακαριστής Γερόντισσας Συγκλητικής Μοναχής έγινε στο κοιμητήριο της Μονής.

Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία της Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας

 

Ο μακαριστή Γερόντισσα υπήρξε μια από τις πιο σεβάσμιες μορφές του τοπικού μοναχισμού. Ήταν από τις πρώτες αδελφές της Ιεράς Μονής όταν το 1961 με εντολή του αείμνηστου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Διονυσίου μετατράπηκε σε γυναικεία.

Διαδέχθηκε την μακαριστή Ηγουμένη Θεοδότη και όλα τα χρόνια διακόνησε με αγάπη και φόβο Κυρίου την Ιερά Μονή.

Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το γνήσιο μοναχικό της ήθος ενέπνεε τους επισκέπτες της Ιεράς Μονής, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να την γνωρίσουμε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.