Αναφέρει η Μητρόπολη Κερκύρας:

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πίστης αλλά και προσδοκίας επανόδου αναχώρησε η κερκυραϊκή αντιπροσωπεία που με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της ελληνορθόδοξης ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος στο Palos Heights του Σικάγου.

Την τελευταία ημέρα έγινε επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Pallos Hills, ενώ με δάκρυα στα μάτια οι ομογενείς συμμετείχαν στην τελευταία παράκληση. Ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Τηλέμαχος Αλικάκος ζήτησε από τον Μητροπολίτη Κερκύρας να μη λησμονεί τους Έλληνες της ομογένειας και να δώσει ξανά τέτοια ευκαιρία ευλογίας και αφύπνισης πνευματικής, υπογραμμίζοντας τους δεσμούς της ομογένειας με την Μητέρα Ελλάδα.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας προσφώνησε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο οποίος τόνισε ότι ο Άγιος αποτελεί τον φίλο, τον πρεσβευτή και τον πατέρα κάθε κοινότητας ανθρώπων που τον αγαπούν και τον επικαλούνται και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη για την φιλοξενία και την αγάπη.
Το δεξί χέρι του Αγίου επέστρεψε το απόγευμα της Τρίτης 17 Οκτωβρίου 2017 στην Κέρκυρα.

Συγκίνηση κατά την αναχώρηση του Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος από Σικάγο Συγκίνηση κατά την αναχώρηση του Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος από Σικάγο Συγκίνηση κατά την αναχώρηση του Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος από Σικάγο Συγκίνηση κατά την αναχώρηση του Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος από Σικάγο Συγκίνηση κατά την αναχώρηση του Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος από Σικάγο Συγκίνηση κατά την αναχώρηση του Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος από Σικάγο

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.