Μητρόπολη Δημητριάδος

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με πληθωρική συμμετοχή του πιστού λαού στις Ιερές Ακολουθίες των ημερών, με κορύφωση την σημερινή Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, συμπροσευχομένου από του ιερού Βήματος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συμμετεχόντων πολλών Κληρικών μας και πλήθους λαού. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρωτ. Αθανάσιος Μακαντάσης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον κατάμεστο Μητροπολιτικό μας λαό. Κατά τη θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μητροπολίτου μας, ο οποίος στο τέλος ανέφερε ότι «τούτη τη μέρα πλημμυρίζει η καρδιά μας με χαρά και η δική μου καρδιά, γιατί σας βλέπω όλους, Κλήρο και λαό.

Όλοι μαζί συλλειτουργήσαμε, κοινωνήσαμε Χριστό, ζήσαμε τη Γέννησή Του μέσα στη Λατρεία της Εκκλησίας μας.

Πάρτε αυτή τη χαρά στα σπίτια σας, δώστε την στους δικούς σας, σ’ εκείνους που δεν ήταν μαζί μας σήμερα και περιμένουν από εμάς το χαμόγελο, την αγάπη, την προσφορά, για να νιώσουν τί είναι ο Χριστός. Μην αφήσετε κανέναν Ηρώδη να στερήσει αυτή τη χαρά.

Το Παιδίο γεννήθηκε για εμάς, ο Χριστός έγινε άνθρωπος, για να θεωθούμε εμείς. Κρατήσετε αυτή τη χαρά, όλες τις μέρες και στον χρόνο που έρχεται. Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστιανών, γιατί η ελπίδα μας έχει όνομα και είναι ο Χριστός, γιατί μπορούμε να ζήσουμε την αληθινή χαρά και όλα να έχουν νόημα…

Ας ευχηθούμε οι άνθρωποι να βρουν την αληθινή ειρήνη, να καταλαγιάσουν οι πόλεμοι, να βρούμε την ψυχική μας γαλήνη, να νιώσουμε ασφάλεια στην πατρίδα μας και να την ξαναδούμε όπως όλοι μας θέλουμε…»

Ο κ. Ιγνάτιος, τέλος, ευχαρίστησε τον λαό μας για την πληθωρική συμπαράστασή του στους εμπερίστατους αδελφούς, τούτες τις μέρες.

Συγκίνησε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Πάρτε αυτή τη χαρά στα σπίτια σας, δώστε την στους δικούς σας» Συγκίνησε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Πάρτε αυτή τη χαρά στα σπίτια σας, δώστε την στους δικούς σας» Συγκίνησε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Πάρτε αυτή τη χαρά στα σπίτια σας, δώστε την στους δικούς σας» Συγκίνησε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Πάρτε αυτή τη χαρά στα σπίτια σας, δώστε την στους δικούς σας»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.