Τον όμορφο και γραφικό συνοικισμό του Αγίου Νικολάου Κατούνας επισκέφθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στην ιστορική γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας η Γερόντισσα Μαρία καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας με θερμούς λόγους, του ευχήθηκε υγεία […].

Τον όμορφο και γραφικό συνοικισμό του Αγίου Νικολάου Κατούνας επισκέφθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στην ιστορική γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας η Γερόντισσα Μαρία καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας με θερμούς λόγους, του ευχήθηκε υγεία και δύναμη στα αρχιερατικά του καθήκοντα και του προσέφερε μια εικόνα του προστάτου της Μονής, αγίου Νικολάου.

Ο Ποιμενάρχης Αιτωλίας στην ομιλία του ανέφερε, ότι από την αρχή της διακονίας του ξεκίνησε μια ιερή οδοιπορία να επισκεφθεί όλες τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς του, αφού τα Μοναστήρια για την Εκκλησία αποτελούν τον ένα από τους δύο πνευματικούς της πνεύμονες∙ ο άλλος είναι οι Ενορίες.

«Η περιοχή αυτή επίσης έχει την ιδιαιτερότητα ότι υποδέχθηκε και αγκάλιασε τους πρόσφυγες αδελφούς μας που έφτασαν εδώ από τον μαρτυρικό Πόντο. Και η μνήμη όλων των προσκυνητών πηγαίνει πίσω στις αλησμόνητες πατρίδες, την Ιωνία, τον Πόντο και την Καππαδοκία και θυμάται τον πολιτισμό και την παιδεία που δημιούργησαν εκεί οι πατέρες μας, αλλά και τους διωγμούς και τα μαρτύρια που υπέστησαν», ανέφερε.

Μεταξύ των πιστών που εκκλησιάστηκαν ήταν ο Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας κ. Δημήτρης Κόκκιος και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ακτίου –Βονίτσης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.