«Όμως εγώ δεν ξεχνώ, δεν ξεχνώ, Καραολής και Δημητρίου θα γενώ», τραγούδησε ο παπά-Ανδρέας Κεφαλογιάννης στα ηρωικά Ανώγεια των τριών Ολοκαυτωμάτων.

Στα Ανώγεια των τριών Ολοκαυτωμάτων – Συγκινεί ο Πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης με το τραγούδι του – Οδοιπορικό μνήμης Ισαάκ και Σολωμού την 6η ημέρα

«Όμως εγώ δεν ξεχνώ, δεν ξεχνώ, Καραολής και Δημητρίου θα γενώ», τραγούδησε ο παπά-Ανδρέας Κεφαλογιάννης στα ηρωικά Ανώγεια των τριών Ολοκαυτωμάτων.

Με αυτό τον τρόπο τίμησε τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού στον Άγιο Γεώργιο των Ανωγείων, μνημονεύοντας τη θυσία τους ενώπιον των μοτοσικλετιστών της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού».

Διαβαστε ακόμη Αλβανίας Αναστάσιος: «Είναι ασέβεια και παραλογισμός να παρουσιάζονται κάποιοι πιο Ορθόδοξοι από τους άλλους»

Στο συναπάντημα μνήμης και αξιοπρέπειας, ο παπά-Ανδρέας στάθηκε περήφανος καλωσορίζοντας τα αδέρφια του από την Κύπρο. Και τραγούδησε για την κυπριακή τραγωδία, τόσο συγκλονιστικά, που ακούστηκε ως τον Πενταδάκτυλο, ως τον Ψηλορείτη. «Τους πρόσφυγες και τους νεκρούς μας δεν ξεχνώ».

Η 6η μέρα…

Το οδοιπορικό των μοτοσικλετιστών, που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού κατά την 6η ημέρα συνεχίστηκε στην Πελοπόννησο, με ανάβαση στα Καλάβρυτα και στο μνημείο στον χώρο του ολοκαυτώματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το μνημείο ανεγέρθηκε για να θυμίζει ότι στις 13 Δεκεμβρίου 1943 οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής εκτέλεσαν τον άρρενα πληθυσμό του χωριού, ως αντίποινα για τη δράση της Αντίστασης στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται, οι μοτοσικλετιστές έκαναν προσκύνημα στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, όπου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης το 1821.

Αργά το απόγευμα, οι μοτοσικλετιστές έφτασαν στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος με τα πολλά μνημεία ιστορικής σημασίας, όπου τους μοτοσικλετιστές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων σε μια λιτή εκδήλωση στην Πλατεία Φιλελλήνων, υποσχόμενος ότι σύντομα και το Ναύπλιο θα έχει οδό Ισαάκ-Σολωμού.

@ekklisiaonline

Λεβέντης Ιερεας τραγουδά μέσα στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ #εκκλησια

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.