Τραγικές εικόνες, απαράδεκτο για μια πανδημία που υπάρχει να έχουν τέτοια αντίληψη», σχολίασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, σε σχέση με τις χθεσινές συγκεντρώσεις από αρνητές των εμβολίων για την πανδημία, που κρατούσαν σταυρούς, εκκλησιαστικές εικόνες και ελληνικές σημαίες.

«Τι θα έλεγαν αν δεν είχε βρεθεί εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα; Αν δεν κάναμε τα εμβόλια όταν ήμασταν παιδιά, καταλαβαίνω ότι θα ήταν κάτι ξένο. Όλες οι αρρώστιες, πανούκλα, φυματίωση, αντιμετωπίστηκαν με εμβόλια και με φάρμακα», τόνισε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και πρόσθεσε πως «αυτοί οι άνθρωποι είναι περίεργοι στην συμπεριφορά τους και αποτελούν εξαίρεση μέσα στην κοινωνία. Είναι δικαίωμα τους να μην σέβονται τον εαυτό τους αλλά δεν σέβονται και τους άλλους».

Σε σχέση με τους διαδηλωτές που εμφανίστηκαν να φορούν ράσα ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, αν είχαν σχέση με την επίσημη εκκλησία. «Είναι μερικοί αυτοσχέδιοι που δεν έχουν σχέση με την επίσημη εκκλησία. Η επίσημη εκκλησία εκφράζεται από τις συνοδικές αποφάσεις και τους μητροπολίτες. Πάνε με τον εχθρό της Ελλάδας, είναι παλαβό αυτό που κάνουν. Σε μια Αττική με 3 εκατ., αυτοί οι παλαβοί είναι δικαιολογημένος αριθμός. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας απαλλάξει από τους παλαβούς».

Υπερ του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης εκφράζεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, χωρίς να εξαιρεί τους κληρικούς. «Είμαι 45 χρόνια δεσπότης, 60 χρόνια κληρικός, 4 χρόνια κλητήρας στα γραφεία της Μητροπόλεως. Φώναξα έναν διάκο μαζί με τον διάδοχό μου, τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν έκανε εμβόλιο. Του είπα, μέχρι να σκεφτείς να κάνεις εμβόλιο, να πας στο σπίτι σου, δεν έχεις δικαίωμα να έρχεσαι με τον κόσμο. Εάν υποχρεωθούν οι παππάδες να εμβολιαστούν θα είναι παράδειγμα για τους υπόλοιπους όσοι δεν εμβολιάζονται. Οι πιστοί επηρεάζονται από κάποιους παππάδες ή κάποιους παλαβούς. Θα έπρεπε οι μητροπολίτες να τους βάζουν σε αργία. Πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κάθε ένα που δεν είναι στο σπίτι του και για κάθε εργαζόμενο που είναι στο δημόσιο».

Την ίδια ώρα, αναφορικά με το αν πρέπει να μπαίνουν όλοι οι πιστοί, εμβολιασμένοι και μη, στους ναούς, εφόσον πρόκειται για εσωτερικούς χώρους, ο Μητροπολίτης Δωδώνης σημειώνει πως η Εκκλησία προσπαθεί να μην δημιουργεί διχασμό μέσα στο ποίμνιο, πρέπει να κάνει εξισορροπιστικές αποφάσεις, δεν μπορεί να το τραβήξει. Αυτός που θα μπορούσε να το τραβήξει είναι το κράτος και θα έπρεπε να το κάνει, όποιος μισθοδοτείται από το κράτος αν δεν εμβολιάζεται, δεν θα έχει μισθό. Σε όλους όσους μισθοδοτούνται από το κράτος θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Κωνσταντινος

youtube.com/watch?v=u-8SptDQQLc
O Σεβασμιώτατος υπερέβη κάθε έννοια λογικής, κάθε έννοια ελευθερίας και φυσικά κάθε έννοια ορθόδοξης πνευματικότητας. Εκφάσεις του τύπου "είναι παλαβοί" ή "να μας απαλλάξει ο Θεός απ' αυοτούς" αποδεικνύουν την ειλικρινή του πρόθεση και τα πραγματικά κίονητρα του που σίγουρα δεν είναι η αγάπη. Είναι ντροπή του ΄ποως κα ιτου διαδόχου του, που δημοσίως ομολόγησε ότι συμπεριφέρθηκε τόσο απάνθρωπα και χυδαία σ' έναν διάκονο ένα δηλαδή, κατά πάσα πιθανότητα, νέο παιδί που μπήκε με όνειρα και με πίστη, προφανώς, να υπηρετήσει την εκκλησία. Η εκκλησία δεν είναι το χωράφι του πατέρα του και όλι μας ξέρουμε ότι οι απειλές του για διακοπή μισθοδοσίας δεν φοβίζουν τους πραγματικούς κληρικούς παρά μόνο κληρικούς των δικών του κινήτρων. Γνωρίζουμε όλοι πόσοι άνθρωποι παραμένουν μακριά απο την εκκλησία και ίσως την σωτηρία διότι μγάλωσαν βλέπντας τον σεβασμιώτατο αυτόν και τους οπαδούς του να παίζου κυριολεκτικά ξύλο για τον θρόνο ,την εξουσία , την δόξα. Αν οι άνθρωποι που διμαρτύρονταν είναι πιστάτέκνα τηςεκκλησία ή όχι το ξέρει μόνο ο Θεός αλλά κι αν δεν ήταν δε νομίζω ότι αυτή είναι η ατνιμετώπιση που ο Κύριος υπέδειξε για τα πλανηθέντα πρόβατα. Η υποκρισία του τέλος, και όλων των υπολοίπων αρχιερέων, είναι εμφανέστατη ΄στο γεγονός ότι ομολογεί την δειλία τους να πάρουν απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό και τον ζητά από το κράτος. Απο το γεγονός ακόμα ότι διχάζει με τον πιο αισχρό τρόπο και μιλά εναντίον τάχα του διαχασμού. Αγιε μητροπολίτα μια ανύπαρκτης μητροπόλεως γνωρίζουμε χιχλιάδες κληρικών, εγγάμων μάλιστα και ακόμα και υπερπολυτέκνων που οι απειλές σας για διακοπή της μισθοδοσίας ουδόλως τους αγγίζουν. Σεις άγιε ενδυθήκατε το ράσο με άλλα κίνητρα και σκοπούς και όχι οι ιερείς μη κρίνετε λοιπον εξ ιδιών τα αλλότρια και ρεζιλεύεστε για μια ακόμη φορά.