Τον τόπο του μαρτυρίου του Αθανάσιου Διάκου, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το κενοτάφιο που ανεγέρθη προς τιμήν του και ένας μαρμάρινος Σταυρός, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», αποτίοντας, με τον τρόπο αυτό, φόρο τιμής στον μεγάλο ήρωα της Επανάστασης του 1821.

«Από τη γη του Αθανασίου του Διάκου, με το κενοτάφιο που προκαλεί ρίγος, από τη γη του ήρωα τον οποίο ο Κωστής Παλαμάς χαρακτήρισε σύμβολο θυσίας και αγάπης για την ελευθερία, σύμβολο γενναιότητας και ηρωισμού, ο Δήμος υπέβαλε μια πρόταση για επετειακές δράσεις που ξεκινά από την ιστορία της περιοχής αλλά κοιτάζει προς το μέλλον» ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία της Επιτροπής στη Λαμία. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν τα Μέλη της Ολομέλειας, Αικατερίνη Πολυμέρου Καμηλάκη, Πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, η Καθηγήτρια Δέσποινα Μουζάκη, ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης, ο Καθηγητής Νικος Αλιβιζάτος και ο Καθηγητής Νίκος Κανελλόπουλος.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής συνάντησε αρχικά στην Περιφέρεια τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, με τον οποίο συζήτησε σειρά προτάσεων που προτίθεται να αναπτύξει και να καταθέσει η Περιφέρεια για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Μεταξύ αυτών, η διοργάνωση ενός κεντρικού μουσικού δρώμενου, ενός «Συγχρονου ορατορίου για την Παλιγγενεσία», με το συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, η πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας για την ανάλυση και παρουσίαση θεμάτων που άπτονται των τεσσάρων αξόνων που έχει θέσει στο επίκεντρο του έργου της η Επιτροπή, η έκδοση επετειακού συλλεκτικού γραμματοσήμου από τα ΕΛΤΑ καθώς και η προκήρυξη μαθητικών διαγωνισμών στην Περιφέρεια προκειμένου να κινητοποιηθεί η νέα γενιά.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ευθύμιο Καραΐσκο στο Δημαρχείο της Λαμίας. Επί τάπητος τέθηκε η πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Λαμιέων, η οποία αφορά την προώθηση της ιστορικής υπεραξίας της Φθιώτιδας μέσα από την αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων διάδρασης και ενημέρωσης για την πνευματική και συναισθηματική εμπλοκή του κοινού στο ιστορικό γίγνεσθαι της Λαμίας και όλων των περιοχών που συμμετείχαν και συνέβαλαν καθοριστικά στην Ελληνική Επανάσταση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.