Σας συγχαίρω θερμά για την επανεκλογή σας ως Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Οι βουλευτές και ο αρχηγός του κράτους σας έδωσαν ξανά την εμπιστοσύνη να ηγηθείτε της κυβέρνησης της χώρας.

Είστε ένας από τους λίγους Ευρωπαίους πολιτικούς που στις δραστηριότητές του δίνει μεγάλη σημασία στα ζητήματα της υποστήριξης των χριστιανικών αξιών, της ενίσχυσης του θεσμού της παραδοσιακής οικογένειας και των κανόνων της δημόσιας ηθικής. Σας γνωρίζω ως ενεργό υπερασπιστή των διωκόμενων χριστιανών στη Μέση Ανατολή και στις αφρικανικές χώρες.

Τα τελευταία χρόνια, χάρη -σε μεγάλο βαθμό- στην υποστήριξή σας και την προσωπική σας συμμετοχή, έχουν αναπτυχθεί καλές σχέσεις μεταξύ του ουγγρικού κράτους και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εκτιμώ ιδιαίτερα τη φροντίδα και την προσοχή σας στις ανάγκες της Ουγγρικής Μητρόπολης του Πατριαρχείου Μόσχας, η οποία, με την πλήρη συνδρομή των αρχών, πραγματοποιεί επιτυχώς την αποκατάσταση και την ανέγερση των ορθόδοξων ναών. Ανάμεσά τους είναι ο καθεδρικός ναός της Κοίμησης της Βουδαπέστης, που κοσμεί την πρωτεύουσα. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας στο μέλλον.

Σας εύχομαι δύναμη ψυχής και σώματος, τη βοήθεια του Θεού και συνεχή επιτυχία στην επικείμενη υψηλή και υπεύθυνη υπηρεσία προς τη χώρα και τον λαό.

Με εκτίμηση,

Κύριλλος,
Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.