Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστόφορος Κρικέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού, στην εκκλησία της Αγίας Ευφημίας Ενορίας-Κοινότητας παρουσία των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού του ομώνυμου Κολλεγίου στο Μπανκστάουν (Bankstown) του Σύδνεϋ.

Ο Αγιασμός έγινε στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο Κολλέγιο.

Τον Πανοσιολογιώτατο π. Χριστοφόρο πλαισίωναν ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας, π. Παναγιώτης Πρωτοψάλτης, και ο συνεφημέριός του και Διευθυντής του Κολλεγίου, π. Παναγιώτης Μαυρομμάτης.

Στην ομιλία του, ο π. Χριστοφόρος απευθύνθηκε με λόγους αγάπης προς όλη τη σχολική κοινότητα, μεταφέροντας καταρχάς τις πατρικές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, καθώς επίσης την προτροπή αυτού προς τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσπαθήσουν να προοδεύσουν κυρίως πνευματικά, αγαπώντας τον Χριστό και τους συνανθρώπους τους με όλη τους την καρδιά.

Αντιφωνώντας, ο Διευθυντής του Κολλεγίου, π. Παναγιώτης, εξέφρασε τις ευχαριστίες όλης της σχολικής κοινότητας προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο για την ακλόνητη στήριξη και την απεριόριστη αγάπη που δείχνει προς το ελληνορθόδοξο Κολλέγιο. Ταυτόχρονα, επαναβεβαίωσε την αφοσίωση της σχολικής κοινότητας της Αγίας Ευφημίας προς την τοπική Εκκλησία και προς το σεπτό πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.