Λίγες ώρες παρέμεινε μόνο στο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας το άστρο του Δαυίδ, που αποτέλεσε παρέμβαση του καλλιτέχνη, Γιώργου Κωνσταντίνου. Πρόκειται για το σύμβολο της εβραϊκής ταυτότητας και του Ολοκαυτώματος.

Το αστέρι τελικά σβήστηκε από κλιμάκια του δήμου Θεσσαλονίκης, το πρωί της Παρασκευής. Πλέον, το μόνο που απέμεινε είναι η μπογιά με την οποία «πατήθηκε» το αστέρι.

Το αστέρι του Δαυίδ, ζωγραφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (23/12) στο νοτιοανατολικό τμήμα του πάρκινγκ, από τον εικονογράφο, Γιώργο Κωνσταντίνου.

Θυμίζουμε ότι το πάρκινγκ Ελευθερίας ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από τα μέλη της Δημοτικής κίνησης «Πόλη Ανάποδα» ενάντια στην επαναλειτουργία του.

Τι συμβολίζει το αστέρι του Δαυίδ
Το Άστρο του Δαυίδ είναι εβραϊκό σύμβολο το οποίο αποτελείται από δυο ισόπλευρα τρίγωνα, το ένα προς τα επάνω και το άλλο προς τα κάτω, που σχηματίζουν έξι κορυφές. Σύμφωνα με την παράδοση των Εβραίων είναι σύμβολο του Γιαχβέ.

Το τρίγωνο με την μια γωνία προς τα πάνω συμβολίζει τον πνευματικό κόσμο του και τον ουρανό, ενώ το κάτω τρίγωνο την σαρκική φύση του και την γη. Επίσης αντιπροσωπεύει την ένωση αρσενικού και θηλυκού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.