Σε ένα καινοτόμο εγχείρημα προέβη, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Στααυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, πραγματοποίησε διαδικτυακά Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Πανδημία».

Ειδικοί επιστήμονες τοποθετήθηκαν με εμπεριστατωμένες δεκάλεπτες εισηγήσεις πάνω στο επίμαχο θέμα της πανδημίας που μαστίζει όλη την ανθρωπότητα.

Στο τέλος, μετά τις εισηγήσεις της επιστήμης, ο π.Βασίλειος Καλλιακμάνης πρόβαλε το ρόλο της Εκκλησίας στην περίοδο της δοκιμασίας από την ασθένεια του covid 19.

Παρατίθενται, από το πρόγραμμα, οι εισηγητές και τα θέματα που ανέπτυξαν.

Τριαντάφυλλος Γερούκης, Ακτινολόγος, Συντονιστής Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ». Θέμα: Ακτινολογική προσέγγιση της COVID.
Αικατερίνη Ευθυμίου-Τσιάντα, Εντατικολόγος Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Θέμα: από τα κλινικά συμπτώματα έως την εντατική και μετά από αυτή.
Δημήτριος Τζανής, Χειρουργός-Ογκολόγος, Ινστιτούτο Curie, Παρίσι. Θέμα: Κορονοϊός και χρόνιες νόσοι. Η περίπτωση του καρκίνου
Βασίλειος Κατσαρές, Βιολόγος, Διδάκτορας Μοριακής Γενετικής, Υπεύθυνος Ποιότητας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ». Θέμα: Εργαστηριακή διάγνωση – Πρωτόκολλα ΕΟΔΥ – Εμβόλια).
π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ. Θέμα: Κορονοϊός και Ποιμαντικό έργο.
Τη Στρογγυλή Τράπεζα παρακολούθησαν διαδικτυακά 137 κληρικοί που υπηρετούν στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και 3 που διακονούν σε Εκκλησίες του εξωτερικού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τους επιστήμονες για τις διεξοδικές επιστημονικές εισηγήσεις τους, απηύθυνε στους πατέρες την πατρική προτροπή να προσέχουν και να στηρίζουν το ποίμνιο που τους εμπιστεύτηκε ο Θεός με την επαγρυπνούσα αγάπη τους και την αδιάλειπτη προσευχή τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.