Ένα συγκλονιστικο μήνυμα Πίστης στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η Ελλάδα στέλνει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ Στέφανος μιλώντας στον δημοσιογράφο Πάνο Γκόρη και το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Ερωτηθείς για την Πανδημία του Κορωνοιού απήντησε: ΄΄Έχουμε αυτή τη δοκιμασία αυτή τη στιγμή ως Εκκλησία και ως λαός, ο κόσμος ολόκληρος όχι μόνο στην Ελλάδα, και ίσως στην Ελλάδα να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι άλλες χώρες.

Θα το ζήσουμε, θα το περάσουμε, θα το προσπεράσουμε.

Έχουμε μια ασθένεια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όμως κινδυνεύουμε ως πιστοί πολύ περισσότερο από τις άλλες ασθένειες, τις ασθένειες της ψυχής που γι αυτές θα πρέπει να αγωνιστούμε αυτή τη στιγμή.

Για τον Κορωνοιό έχουμε πάρει και εμείς και η Πολιτεία τα μέτρα που έπρεπε.

Θα πρέπει να αγωνιστούμε πνευματικά, ειδικά τέτοιες ημέρες, θα ζήσουμε το Πάσχα με αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.

Είναι λυπηρό και για εμάς τους κληρικούς που λειτουργούμε μέσα στους άδειους Ναούς και για το λαό που θέλει να εκκλησιασθεί και να κοινωνήσει και δεν μπορεί να το πράξει.

Δεχόμαστε ως κληρικοί και την στενοχώρια αυτού του λαού όμως όσο και αν με στενοχωρεί δεν μπορούμε να πράξουμε κάτι άλλο εφόσον αυτό είναι που αποφάσισε η Εκκλησία και η Πολιτεία.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: ΄΄Εννέα μέρες ακόμη, μετά θα πούμε Χριστός Ανέστη. Αυτό ειναι το σημαντικό για εμάς. Αφού ο Χριστός Ανέστη, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία.

Μας ταλαιπωρούν αυτά που πάντοτε αντιμετώπιζαν οι πιστοί αλλά θα τα ξεπεράσουμε.΄΄

Διαβάστε ακόμη : Κυριακή των Βαΐων-LIVE: Ζωντανή μετάδοση ΤΩΡΑ από το Κανάλι του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.67 (21 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Η ΤΟΥΡΚΙ κλεινανε της ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ και τωρα η ΜΑΣΟΝΙΑ των πολιτικων των Αθεον προσκινιμενων Ιερεων στον ΜΑΜΟΝΑ με το χαραγμα στο χερι ,,,[ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ]..Η ιστορια επαναλαμβανετε η Ιερεις δωσανε των ΙΗΣΟΥ στους Ρωμαιους και φωναζαν ΣΤΑΥΡΩΣΩΝ ΣΤΑΥΡΩΣΩΝ.