ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: Μεγάλες αλλαγές έρχονται το προσεχές διάστημα στη στρατιωτική θητεία. Η θητεία γίνεται εξάμηνη για όλα τα παιδιά τα οποία θα υπηρετήσουν και είναι πάνω από πέντε σε μία οικογένεια.

Δείτε όλες τις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία.

Εξάμηνη γίνεται η στρατιωτική θητεία και γι’ αυτούς που έχουν τρία ή τέσσερα παιδιά. Δεύτερον, υπάρχει τακτοποίηση των ανυπότακτων ενώ εφόσον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 πάνε φαντάροι, κλείνουν όλα τα θέματα που είχαν στρατολογικά, ποινικά ή διοικητικά. Για τους αντιρρησίες συνείδησης που επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους κατεβαίνει το όριο.

Επιπλέον αυξάνεται και η διάρκεια της αναβολής για κοινωνικούς λόγους από ένα σε δύο εξάμηνα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε πως ΄΄είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε παρατηρήσεις και να λύσουμε και άλλα προβλήματα. Το νομοσχέδιο έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς συμβάλλει στο να έχουμε περισσότερα παιδιά΄΄.

Την ίδια ώρα στο ίδιο πολιτικό έργο θεατές δηλώνουν ότι βρίσκονται σχεδόν σε κάθε περίοδο κρίσεων ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού, αφού τόσο κατά τη διάρκειά τους όσο και μετά την ολοκλήρωσή τους από την αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχουν αντιδράσεις στις επιλογές της ηγεσίας.

Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται φέρει δραστικές αλλαγές.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.