Αντιπρόσωποι από 35 χώρες συζήτησαν για την αποστολή του στρατιωτικού ιερέα σε ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Ρουμανία, στους χώρους της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι.

Η εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Στρατιωτικών Ιερέων χωρών μελών του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται με την ευλογία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης μήνυμα του Μακαριωτάτου ανέγνωσε ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ. «Ο Χριστός δεν μας άφησε διδασκαλία για τον πόλεμο, αλλά αντίθετα, τόσο Αυτός όσο και οι άγιοι μαθητές και απόστολοί Του μας δίνουν αμέτρητες προτροπές να ζούμε μεταξύ μας ειρηνικά. Ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης», τονίζει ο Πατριάρχης στον χαιρετισμό του.

Οι διοργανωτές απένειμαν στον Μακαριώτατο το τιμητικό μετάλλιο του συνεδρίου και το τιμητικό έμβλημα από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USEUCOM). Τα τιμητικά μετάλλια παρέλαβε ο Επίσκοπος κ. Βαρλαάμ.

Στη συνέχεια, ο στρατηγός Daniel Petrescu, Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι άλλων δογμάτων από τη Ρουμανία απηύθυναν χαιρετισμό στους συμμετέχοντες.

Οι εργασίες της συνάντησης αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.