ΤΕΕΣ – Στις 26 Μαΐου 2024, Κυριακή του Παραλύτου, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, ο οποίος επισκέπτεται τη Γαλλία με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ιερό σταυροπηγιακό ναό των Αγίων Πάντων στο Στρασβούργο.

Την ημέρα αυτή συμπληρώθηκε πενταετία από τα εγκαίνια του ναού, που είχε τελέσει ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Επίσης συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Φίλιππος Ριαμπίχ και οι κληρικοί του ναού.

Ο ιεράρχης τέλεσε εις διάκονο χειροτονία του Σεργίου Βολοσένκο.

Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ κήρυξε το θείο λόγο και χαιρέτισε εγκαρδίως τον προϊστάμενο και τους ενορίτες. Σε ανάμνηση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο ιεράρχης προσέφερε στον π. Φίλιππο επιστήθιο σταυρό με πολύτιμους λίθους, ενώ στο διευθυντή της χορωδίας επεδόθη πατριαρχικό δίπλωμα.

Ακολούθησε εορταστική δεξίωση, όπου παρακάθησαν οι πρόξενοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας στο Στρασβούργο, ο πρεσβευτής σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρωσίας στη Γαλλία Ι. Σουμπότιν, καθώς και κληρικοί και ενορίτες του ιερού ναού των Αγίων Πάντων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.