Μια ξεχωριστή επίσκεψη από τις εκατοντάδες καθημερινά, δέχτηκαν σήμερα το πρωί οι μοναχοί των Μετεώρων, καθώς ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Μεγάλο Μετέωρο) και σ’ αυτήν του Αγίου Στεφάνου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε τον θαυμασμό του γι’ αυτό το θαύμα της Ορθοδοξίας το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο μοναστικό συγκρότημα μετά το Άγιον Όρος και η οποία χτίστηκε κυριολεκτικά πάνω σε κακοτράχαλους βράχους .

Δεν παρέλειψε να συνδυάσει τον κοινωνικό του λόγο με μια καθαρά πνευματική αναφορά τονίζοντας ότι » είναι ανάγκη να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας ειδικά αυτές τις μέρες, ώστε να φτάσει η Χαρά του Χριστού σε κάθε σπίτι».

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Κατά την επίσκεψή του, εκεί ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μοναχούς, δηλώνοντας τη στήριξή του στο έργο που επιτελούν.

Κατά τον χαιρετισμό του στη Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος υπογράμμισε με νόημα:

«Με κατάνυξη και συγκίνηση βρίσκομαι ξανά σε έναν τόπο ιερό, αλλά και ευλογημένο ταυτόχρονα. Έναν τόπο όπου η δύναμη της πίστης, δάμασε την αγριότητα της φύσης και αναρωτιόμουν, καθώς περπατούσα σήμερα μέσα στο μοναστήρι, πόση δύναμη ψυχής και πίστης χρειάζονταν οι πρώτοι μοναχοί οι οποίοι αναρριχήθηκαν σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους για να βρεθούν στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης και να εγκαθιδρύσουν εδώ τον μοναχισμό των Μετεώρων».

Σχετικά με την βαριά πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλά το μοναστικό αυτό συγκρότημα (είναι στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο), ανέφερε: «Τα Μετέωρα είναι ένας φάρος Ορθοδοξίας, είναι όμως ταυτόχρονα, και ένα ένας πόλος προσέλκυσης πιστών, αλλά και επισκεπτών, από όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου. Και θέλω να γνωρίζετε ότι ως Πρωθυπουργός θα στηρίξουμε αυτό τον τόπο, θα τον αναδείξουμε περισσότερο, θα τον καταστήσουμε ακόμα πιο εύκολα επισκέψιμο, χωρίς όμως ποτέ να αλλοιώσουμε τον μοναδικό πολιτιστικό, αλλά και φυσικό του χαρακτήρα».

Δεδομένου ότι τα Μετέωρα έχουν να παρουσιάσουν και μία τρίτη ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη πλευρά και μάλιστα τεράστιου ειδικού βάρους, αυτήν της φυσικής καλλονής, σημειώνουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει εκπονήσει Σχέδιο Διαχείρισης ώστε να το ιερό μέρος να τύχει ειδικής μέριμνας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.