«Όχι» στην έλευση της μαριονέτας ΑΜΑΛ στη περιοχή του Δήμου Μετεώρων και συγκεκριμένα στο Καστράκι είπε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021.

Με αυτό τον τρόπο δόθηκε απάντηση στην αίτηση η οποία προερχόταν από την εταιρεία παραγωγής του ταξιδιού της «Αμάλ», Polyplanity, και αφορούσε στην πεζοπορία και κινηματογράφηση της εκδήλωσης «The Walk – Το ταξίδι» στο Μεσοχώρι Καστρακίου.

Υπενθυμίζεται ότι «Όχι» στην έλευση της ΑΜΑΛ και την κινηματογράφηση εντός των Αγίων Μετεώρων είχε πει και η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Στη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μετεώρων, κ. Θεόδωρος Αλέκος, σημείωσε ότι παρακολουθεί με σοβαρότητα το θέμα και ότι το πρώτο επίσημο έγγραφο ήρθε την Παρασκευή, 20 Αυγούστου. «Έχω τοποθετηθεί, και επαναλαμβάνω ότι για λόγους θρησκευτικούς, καθώς στη περιοχής μας είναι η μοναστική πολιτεία των Μετεώρων, είμαστε αντίθετοι με την έλευση της μουσουλμάνας κούκλας. Σοβαρότερος λόγος όμως είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας, και είμαστε αρνητικοί», ανέφερε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.