Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Ανάκασας, του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Αττικής, ιερούργησε την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας πλαισιώμενος από ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο κ. Αθηναγόρας στο κήρυγμα του αναφέρθηκε αφενός μεν στην προσωπικότητα της Αγίας Παρασκευής, που η μνήμη της τιμάται σήμερα, αφετέρου δε στην προσωπικότητα της αιμοροούσας γυναίκας, που αναφέρεται στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι οι δύο αυτές γυναίκες αν και ξεκίνησαν από διαφορετική αφετηρία στη ζωή τους, στο τέλος πέτυχαν και οι δύο την προσωπική τους συνάντηση με τον Χριστό.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, τόνισε ότι σε έναν κόσμο που συνεχώς και αδιαλείπτως ματώνει και αιμορραγεί, ως αποτέλεσμα της πτώσης του ανθρωπίνου γένους από τον παράδεισο, οι δύο αυτές γυναίκες έρχονται να μας δείξουν μέσα από τον διαφορετικό τρόπο που η καθεμία προσέγγισε και πλησίασε τον Χριστό, τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς, ο καθένας και η καθεμιά, έτσι ώστε να πετύχουμε την προσωπική μας συνάντηση με τον Χριστό και αναλόγως να θεραπευτούμε όπως η αιμορροούσα ή να αγιάσουμε όπως η Αγία Παρασκευή.

Λίγο προ της απολύσεως ο κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην διεξαγωγή του πανηγυριού, τους παρισταμένους αντιδημάρχους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, τον πιστό λαό που προσήλθε στο Ναό της Αγίας Παρασκευής και ευχήθηκε σε όσες και όσους γιορτάζουν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.