Την προώθηση θεμάτων της ομογένειας όπου γης και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών συζήτησαν την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση τους στην Περιφέρεια Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, Γιάννη Νικολακάκη και τον πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας -Ωκεάνιας, Αντώνη Τσουρδαλάκη.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους ομογενείς για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης, σε επίπεδο υποδομών, Τουρισμού και Πρωτογενούς τομέα που αποτελούν τους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού. Επιπλέον, αναφέρθηκε, όπως και κατά την Γενική συνέλευση των ομογενών στο Ρέθυμνο, στη στενή συνεργασία της Περιφέρειας με την ομογένεια τονίζοντας παράλληλα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στο εξωτερικό.

Από την πλευρά τους, ο κ. Νικολακάκης, νυν πρόεδρος και ο κ. Τσουρδαλάκης, π. Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Αρναουτάκη για την ενημέρωση και διαχρονική στήριξη του στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και σε ολόκληρη την ομογένεια. Σ´ένδειξη αναγνώρισης, επέδωσαν στον Περιφερειάρχη ένα ασημένιο δίσκο και την έκδοση τόμου με την ιστορία των Κρητών ομογενών της Ωκεανίας. Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους δυο προέδρους για τη συνεργασία και τους προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο τη νέα έκδοση -λεύκωμα “Η χειροποίητη Κρήτη”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.