Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Βουκουρέστι, Άντριαν Ζούκερμαν, συναντήθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο κ. Ζούκερμαν τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για αυτόν να πραγματοποιήσει τη διπλωματική του αποστολή στη Ρουμανία, τη χώρα όπου γεννήθηκε, και εξέφρασε την επιθυμία του να καλλιεργήσει στενές σχέσεις με το Ρουμανικό Πατριαρχείο, εκτιμώντας τον κοινωνικό , φιλανθρωπικό και πολιτιστικό ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην κοινωνία.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι προτεραιότητα του αποτελεί η προσπάθεια καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων.

Στην σύγχρονη δουλεία αναφέρθηκε και ο Πατριάρχης Ρουμανίας τονίζοντας ότι αποτελεί μια βαθιά υποβάθμιση του ανθρώπου ως «πλάσμα του Θεού».

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε και στην κατάσταση της ρουμανικής κοινωνίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να εξευρεθούν λύσεις για τη μείωση του φαινομένου της μετανάστευσης, της διαφθοράς και της εγκατάλειψης του σχολείου.

Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας υπενθύμισε ότι η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ιδρύσει εκατοντάδες κοινωνικά ιδρύματα και κατασκηνώσεις, ενώ υλοποιεί προγράμματα για τη στήριξη και προώθηση μαθητών και φοιτητών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε επίσης έμφαση στη σημασία της καλλιέργειας των εθνικών αξιών και της ελευθερίας της θρησκευτικής έκφρασης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.