ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Λίγα μόλις 24ώρα πριν αρχίσει το Συνέδριο που διοργανώνει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με την Αγιορειτική Εστία, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε τον πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, νομικό, πολιτικό επιστήμονα, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην βουλευτή, Βασίλειο Ν. Παππά.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών διετέλεσε επί σειρά ετών Γραµµατέας Αποδήµου Ελληνισµού και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Μέχρι και σήμερα οργανώνει πανελλήνια και διεθνή συνέδρια µε θέµατα την ιστορία, λαογραφία, Τέχνη και παράδοση της Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους, την Αριστοτελική Σκέψη και προσφυγικά Μ. Ασίας και Πόντου.

Αυτές τις μέρες και συγκεκριμένα το τριήμερο από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία υλοποιεί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Το Άγιον Όρος στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης».

Το Συνέδριο, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του Covid-19 και των ισχυόντων μέτρων για την αντιμετώπισή της, θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι δυνατή μέσω της πλατφόρμας ZOOM, ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://bit.ly/11osynedrio

ή μέσα από το κανάλι της Ε.Μ.Σ. στο YouTube ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://www.youtube.com/user/EMS1939/videos

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.