Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντοντόν είχε χθες 19 Δεκεμβρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο πρέσβης της Μολδαβίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α.Κ. Νεγκούτα, ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου, Αρχιερέας Νικολάι Μπαλασόφ.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Μολδαβίας, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σημείωσε το υψηλό επίπεδο σχέσεων εκκλησίας-κράτους σε αυτή τη χώρα.

«Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η Μολδαβία είναι ίσως η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τον αριθμό ενεργών, όχι» στατιστικών «κατά κεφαλήν πιστών, αυτό δείχνει τις βαθιές θρησκευτικές ρίζες που συνδέουν το παρελθόν με το σήμερα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Η βαθειά πίστη των Μολδαβών τους βοηθά, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπίσουν τη ζωή και τις καθημερινές δυσκολίες, τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις»

Από την πλευρά του, ο κ. Ντοντόν υπογράμμισε ότι «η Ορθοδοξία είναι ένα από τα βασικά θεμέλια Μολδαβίας» υπενθυμίζοντας ότι το 90% των Μολδαβών ομολογεί την ορθόδοξη πίστη.

«Ο λαός της Μολδαβίας σας περιμένει» κατέληξε ο Μολδαβός πρόεδρος καλώντας τον Πατριάρχη Μόσχας να επισκεφθεί την χώρα του το επόμενο έτος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.