Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε ο έκτακτος και πληρεξούσιος πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ Α. Βίκτοροφ την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021. Ο Ρώσος διπλωμάτης έτυχε θερμής υποδοχής στη Μικρά Αίθουσα του Θρόνου από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γέρων Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ, ο ταμίας της Αποστολής ιερομόναχος Αθανάσιος Μπούκιν και ο Β´ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσίας στο Ισραήλ Α. Γκαβρίλοφ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο πλευρές συζήτησαν ζητήματα εκκλησιαστικής και διπλωματικής συνεργασίας. Παράλληλα, στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα της καταπολέμησης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Α. Βίκτοροφ και ο Μακαριώτατος τόνισαν τη σπουδαιότητα της διατήρησης του διεθνούς διαλόγου μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας με σκοπό την διαφύλαξη της Χριστιανικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.