Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ και Συντονιστής του Συμβουλίου των Εκκλησιών, υποδέχθηκε την Παρασκευή 2 Iουνίου 2023 στο Πατριαρχείο, Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από την Ουαλία, αποτελούμενη από τον κ. Darren Miller, βουλευτή και Σκιώδη Υπουργό για το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Υποθέσεις, και τον κ. Russell George, Σκιώδη Υπουργό Υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο κ. Youssef Barakat, μέλος της Ανωτέρας Προεδρικής Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στη Παλαιστίνη, και ο κ. Raed Hanania, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Μ.Μ.Ε. στην Επιτροπή.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία για τις προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στους Αγίους Τόπους, ιδιαιτέρως στην Ιερουσαλήμ, και τον αντίκτυπο εξαιτίας των Ισραηλινών ριζοσπαστών καθώς και τη μείωση του αριθμού των Χριστιανών. Επιπλέον, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις επιθέσεις, τις οποίες υπέστησαν θρησκευτικές προσωπικότητες και ιεροί τόποι από μέλη Ισραηλινών ριζοσπαστικών ομάδων.

Ο Μακαριώτατος και οι προσκεκλημένοι τόνισαν την ανάγκη για συνεχή δράση, συνεργασία και υποστήριξη με τη λήψη πρωτοβουλιών,οποίαι στοχεύουν την ενίσχυση της αντοχής και της υπομονής των Xριστιανών στις πατρογονικές εστίες τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την περιοχή της Πύλης του Δαβίδ και την πλατεία Omar Ibn Al-Khattab, συνοδευόμενη από εκπροσώπους του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Στους προσκεκλημένους του Κοινοβουλίου δόθηκαν εξηγήσεις όσον αφορά τα σχέδια Ισραηλινών στην ζωτικής σημασίας περιοχή, η οποία χρησιμεύει ως διαδρομή προσκυνήματος και αποτελεί την κυρία είσοδο για τον Ναό της Αναστάσεως και τον Πανάγιο Τάφο, για το Κεντρικό Μοναστήρι και τις πέριξ Μονές και για την Χριστιανική συνοικία της Ιερουσαλήμ. Στην αντιπροσωπεία επίσης δόθηκε μια επισκόπηση των στοχευμένων ενεργειών των Ισραηλινών ριζοσπαστών, που στοχεύουν στην απόκτηση του ελέγχου των ξενοδοχείων Petra και Imperial.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με κοινή δέσμευση γιά την προώθηση του διαλόγου, της αλληλοκατανοήσεως και της διαφυλάξεως της Χριστιανικής κληρονομίας στους Αγίους Τόπους. Ο δε Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη Αυτού διά την επίσκεψιν της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας και την αφοσίωση, την οποία επέδειξε για την περαιτέρω διατήρηση της Χριστιανικής παρουσίας και της πολιτιστικής κληρονομίας στην Αγία Γη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.