Ο Μακαριώτατος Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’ υποδέχθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2024, στην Πατριαρχική Κατοικία τον νέο Πρωθυπουργό της χώρας Ιρακλί Κομπακίτζε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πλευρών βρέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της χώρας και τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας ευλόγησε τον νέο Πρωθυπουργό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του για την ευημερία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές στη Γεωργία επικύρωσαν την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας από τον Ιράκλι Κομπακίτζε, πρώην ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο», που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου.

Ο 45χρονος Κομπακίτζε, διαδέχεται στην πρωθυπουργία τον Ιράκλι Γκαριμπασβίλι, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά στις 29 Ιανουαρίου και υπό την ηγεσία του οποίου η Γεωργία αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ αποκατέστησε επίσης την απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Ρωσία για πρώτη φορά από το 2019.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.