Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ δέχθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία την επίσκεψη του νέου Πρέσβη της Ιταλίας στη Ρουμανία Αλφρέντο Μαρία Ντουράντε Μαντζόνι την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022.

Ο κ. Μαντζόνι ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και τόνισε την σημασία αυτής της συνάντησης με μια εξέχουσα προσωπικότητα της Ρουμανίας, όπως είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρουμανίας. Επίσης επισήμανε ότι ένας από τους σημαντικούς στόχους της θητείας του είναι η συνέχιση και η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ρουμανίας και Ιταλίας, σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στην παρουσία περισσοτέρων από ενός εκατομμυρίου Ρουμάνων στην Ιταλία και τη συμβολή τους στην πρόοδο της Ιταλικής κοινωνίας, καθώς και στη συνεργασία μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, της Ρουμανικής Ορθόδοξης Επισκοπής Ιταλίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πατριάρχης Ρουμανίας τόνισε, μεταξύ άλλων, την σημασία της απονομής υποτροφιών Θεολογίας σε Ρουμάνους φοιτητές και τη συμβολή τους στην ανάδειξη της ποιμαντικής στις Ρουμανικές Ορθόδοξες κοινότητες στην Ιταλική χερσόνησο

Ακόμη κατά τη συνάντηση, ο Ιταλός Πρέσβης τόνισε το γεγονός ότι η αντίληψη του Ιταλικού λαού για τους Ρουμάνους που διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στην Ιταλία, έχει αλλάξει θετικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ιδίως χάρη στον ρόλο που διαδραματίζουν οι πνευματικοί ποιμένες τους. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ρουμανική κοινότητα στην Ιταλία θεωρείται ως μια δυναμική κοινότητα, αποτελώντας παράδειγμα ένταξης στην Ιταλική κοινωνία.

Εν κατακλείδι, ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε στην παρουσία ιταλικών κοινοτήτων στη Ρουμανία, οι οποίες συμβάλλουν, με την εμπειρία τους, στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, προωθώντας την κουλτούρα του εθελοντισμού, ιδίως μεταξύ των νέων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.