Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό και τα εκκλησιαστικά θέματα, είχε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος στο Μετόχι του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, όπως έγραψε ο κ. Κατσανιώτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρέθηκαν τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο. Παράλληλα, εξήρε την προσφορά του Μακαριωτάτου και τη συμβολή του στη διατήρηση της Ορθόδοξης παράδοσης στην περιοχή.

“Συναντήθηκα, σήμερα, με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄, στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα. Κατά τη συνάντηση, ο Μακαριώτατος με ενημέρωσε για το πολύπλευρο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο αλλά και σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. Από πλευράς μου, εξήρα την πολυετή προσφορά του Πατριαρχείου και τη συμβολή του στη διατήρηση της Ορθόδοξης παράδοσης στην περιοχή, επανέλαβα τη συμπαράσταση και το διαρκές ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας και εξέφρασα τη βούληση να επισκεφθώ την Αίγυπτο, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.