«Στον παράδεισο δεν χωράει όποιος δεν συγχωράει». Με τα λόγια αυτά κατέληξε την ομιλία του, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, του αναφερόμενος στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής της Τυρινής, 14 Μαρτίου 2021, κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπέμπα.

Αναφέρθηκε στον πανάρχαιο θεσμό και την πραγματική σημασία της επερχόμενης νηστείας, όπως η Ιερά Παράδοση, οι Ιεροί Κανόνες και οι θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μάς διδάσκουν, επεξηγώντας τον λόγο του Μεγάλου Βασιλείου: «Ἀληθής νηστεία ἡ τοῦ κακοῦ ἀλλοτρίωσις, ἐγκράτεια γλώσσης, θυμοῦ ἀποχή, ἐπιθυμιῶν χωρισμός, καταλαλιᾶς, ψεύδους, ἐπιορκίας. Ἡ τούτων ἔνδεια νηστεία ἐστίν ἀληθής. Ἐν τούτοις μέν ἡ νηστεία καλόν»».

Μετέφερε δε προς το εκκλησίασμα τις ευχές για ευλογημένη Αγία Τεσσαρακοστή, του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β.
Εντός της Θείας Λειτουργίας, κατά το αρχαίο τυπικό, τέλεσε και το Ιερό Μυστήριο του Αγίου Ελαίου (ευχέλαιο), επικαλούμενος τη συγχώρηση και το έλεος του Αγίου Θεού προς όλους τους παρευρισκόμενους στο Ιερό Ναό Ορθοδόξους Έλληνες, Αιθίοπες, Ουκρανούς, Σύριους και Αμερικανούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.