Γράφει η Μητρόπολη Κορίνθου.

Στο Στεφάνι Κορινθίας και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Στεφανά μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος σήμερα Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2018, προκειμένου να τελέσει πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμή, του Συνεργού του Αποστόλου Παύλου, Αγίου Στεφανά.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεολόγος Αμπόνης, εκ της Ι. Μονής Ασωμάτων Πετράκη, π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος και π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ιωάννης Μαντζιαγρής και οι Διάκονοι του.

Τον Θείο λόγο κήρυξε, τη σεπτή εντολή του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατ’ οίκον Εκκλησία, δηλαδή την οικογένεια και πως αυτή διαπαιδαγωγεί τα μέλη της εις Χριστόν καλλιεργώντας αναλόγως τις αρετές τους. Ολοκλήρωσε δε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι η Χριστιανική Οικογένεια είναι το κύτταρο του Χριστιανισμού.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον υποδειγματικό βίο του Αγίου Στεφανά και της οικογένειάς του, καθώς και στο γεγονός ότι αγωνίστηκαν να διδάξουν με τα έργα και τους λόγους τους, τις αλήθειες του Ευαγγελίου, όπως τους τις μετέδωσε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, καθιστώντας τους διαχρονικά πρότυπα της Χριστιανικής Οικογενείας.

Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Στεφανά ο Κορίνθου Διονύσιος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.