Στην όμορφη και παραθαλάσσια πόλη της Φλάνδρας, στο ανακαινισμένο και πρόσφατα εγκαινιασμένο ναό των Αγίων Ισαποστόλων και αυταδέλφων, προεξήρχε της πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, παραστατούμενος από ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, εξήρε τις δύο μεγάλες μορφές των Θεσσαλονικέων αδελφών, που με την έμπνευση και την ευρύτητα της σκέψης του Πατριάρχου Φωτίου, άφησαν την πατρίδα τους και ανοίχτηκαν στα έθνη μοιράζοντας το μήνυμα και του Χριστού.

»Είναι αυτό το μήνυμα του Αναστημένου Χριστού που σκόρπισαν οι δύο αδελφοί στο κόσμο, και εκχριστιάνισαν τους έως τότε αθέους, και έδωσαν πολιτισμό και γραφή στους έως τότε αγράμματους αδελφούς της Ανατολικής Ευρώπης, στην Μεγάλη Μοραβία…

Όλη η δράση τους εμπνέονταν από την Ανάσταση του Χριστού, και ο ιεραποστολικός τους ζήλος τους καταξίωσε και τους ανέδειξε σε Ισαποστόλους. Είναι αυτή η φλόγα της ιεραποστολής που μεγαλούργησε και άλλαξε τον τότε κόσμο.

Θα είναι αυτή η ίδια φλόγα της ιεραποστολικής δράσης της Εκκλησίας που θα αλλάξει, που θα μεταμορφώσει και τον σύγχρονο κόσμο και θα του δώσει το σωτήριο μήνυμα του Ευαγγελίου.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα η ανθρωπότητα είναι ο επανευαγγελισμός και η εδραίωση της πίστης στον Αναστημένο Χριστό, που θα γίνει μια ζωντανή μαρτυρία της παρουσίας του Θεού, για έναν κόσμο καλύτερο…» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Ακολούθησε πλούσια δεξίωση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που λειτουργεί ως πνευματικό κέντρο του ναού.

Στον Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Οστάνδης ο Βελγίου Αθηναγόρας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.