Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στην εμβληματική παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και άλλων Ενοριών της Σύρου, με την παρουσία του Διοικητού της ΠΝΒ Σύρου, του Αντιδημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλεξ. Αθανασίου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Ποσειδωνίας κ. Δημ. Νταλαχάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ηρώ Στίνη και κ. Παύλος Χρυσαφίδης, ο Ευεργέτης του Ιερού Ναού, συλλέκτης έργων τέχνης κ. Κώστας Ιωαννίδης και πλήθος πιστών, Συρίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπογράμμισε ότι πάντοτε και σε κάθε εποχή θα υπάρχουν θύτες και θύματα και άνθρωποι που, ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, συμβιβάζονται με το ψέμα.»

Ο Τίμιος Πρόδρομος», συνέχισε, «μας διδάσκει να έχουμε καθαρό πρόσωπο για να βρούμε το δρόμο προς την αλήθεια και την αγάπη, χωρίς συμβιβασμούς και ανταλλάγματα.

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο, τους Επιτρόπους και τους συνεργάτες τους για την προετοιμασία της Πανηγύρεως, και ιδιατέρως τον κ. Κώστα Ιωαννίδη, για την συμβολή του στη δημιουργία της παιδικής χαράς, στον αύλιο χώρο του Ναού και ευχήθηκε σε όλους για το φθινόπωρο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε, με πρωτοβουλία του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Χριστοφόρου Παπανικολάου, Μνημόσυνο των αοιδίμων Κτητόρων και Ευεργετών του Ναού Θεμιστοκλέους Πετροκόκκινου και Γεωργίου Βέλτσου, σήματα των οποίων περικοσμούν τον αύλιο χώρο του Ναού.
Στον Ναό Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας ο Μητροπολίτης Σύρου

Στον Ναό Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας ο Μητροπολίτης Σύρου

Στον Ναό Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας ο Μητροπολίτης Σύρου


Στον Ναό Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας ο Μητροπολίτης Σύρου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.