Γίνεται γνωστό ότι, λόγω των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λευκάδος, η φετινή πανήγυρις των Εισοδίων της Θεοτόκου (Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020) δεν θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό, αλλά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, κεκλεισμένων όμως των θυρών.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός θα ψαλεί το απόγευμα της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 μ.μ.

Ο Όρθρος το πρωί του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2020 θα αρχίσει στις 7.30 π.μ. και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Οι ιερές ακολουθίες θα αναμεταδοθούν από το διαδικτυακό κανάλι της Ι. Μητροπόλεώς μας στο Youtube (βλ. σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.imli.gr) και από τον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 91,6 FM, προκειμένου να μπορέσουν οι πιστοί να τις παρακολουθήσουν έστω εξ αποστάσεως.

Για κάθε απαραίτητη συνεννόηση, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 6974795265.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι ο Ι. Ναός των Εισοδίων (1720), χάρη στην εικονογραφική και αρχιτεκτονική μοναδικότητά του, δίκαια θεωρείται σήμερα «κιβωτός του λευκαδίτικου πολιτισμού», ουσιαστικός «πρεσβευτής» του στους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού μας, καθώς ευρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της πόλης μας.

Στα τριακόσια χρόνια της λειτουργίας του διακοσμήθηκε με εξαιρετική καλλαισθησία και λεπτότητα από τους συναδελφούς – ενορίτες του, εμπλουτισθείς με υπέροχα έργα των σπουδαιότερων Λευκαδίων καλλιτεχνών (Στ. Δεβάρη, Ι. Ρούσου, Δ. Καμπίσου – Μπέλου, Σπ. Βεντούρα, Σπ. Σταμπόγλη, Σπ. Γαζή).

Ευελπιστούμε ότι θα μπορούμε σύντομα, υγιείς και ασφαλείς, να λειτουργούμαστε στον σεισμόπληκτο (από το 2003) Ι. Ναό, με ολοκληρωμένα τα έργα αποκατάστασής του και συντήρησης του εικονογραφικού – καλλιτεχνικού του διακόσμου. Ευχαριστούμε όσους συνεισφέρουν με κάθε τρόπο στην μεγάλη αυτή προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.