Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος για την εορτή της αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Προδρόμου του και Πολιούχου Ξάνθης παρευρέθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού συγχοροστατούτων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, Ξάνθης κ. Παντελεήμονος και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τρόπο που εκφέρεται ο λόγος ώστε να μην είναι λόγια αλλά ωφέλιμος. Υπογράμμισε αυτό που αναφέρει το ευαγγέλιο ότι ο Ηρώδης άκουγε με ευχαρίστηση τον Πρόδρομο παρά το γεγονός ότι του υπεδείκνυε τα σφάλματά του και τούτο διότι ο Πρόδρομος δεν ήταν επιθετικός ούτε υπηρετούσε την οποιαδήποτε ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα αλλά τον ενδιέφερε το θέλημα του Θεού και η σωτηρία της ψυχής του Ηρώδη. Δεχόταν δε και ο Ηρώδης τον έλεγχο, γιατί τον θεωρούσε δίκαιο και άγιο. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους αγίους Αρχιερείς και ευχήθηκε εορτίως στον κλήρο και τον λαό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.