Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος δέχθηκε την επίσκεψη του υπουργού Βακουφίων της Συρίας Μουχαμάντ Αμπντ Ας-Σατάρ Σαΐντ την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα συνεργασίας μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και των θρησκευτικών οργανώσεων της Συρίας. Ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στη συνάντηση του υπουργού Μ. Ας-Σατάρ με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο 2017.

Επίσης συζητήθηκαν οι ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, που υλοποιούνται από το Πατριαρχείο Μόσχας στη Συρία και οι δραστηριότητες της Διαθρησκειακής Ομάδας Εργασίας αναφορικά με την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό της Συρίας,

Ο Μ. Ας-Σατάρ διαβίβασε τους χαιρετισμούς και την ευγνωμοσύνη του στον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας για τη υποστήριξη στον Συριακό λαό, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της φιλίας και του διαλόγου μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων της Συρίας και της Ρωσίας.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο ασκών χρέη αναπληρωτή προέδρου του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διαθρησκειακών υποθέσεων ιερέας Δημήτριος Σαφόνοφ. Από Συριακής πλευράς συμμετείχε ο γενικός διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Παιδικής Αποκατάστασης και Προσθετικής, που εγκαινιάσθηκε φέτος υπό την αιγίδα του Γραφείου Αντιπροσωπεύσεως της Εκκλησίας της Ρωσίας στη Δαμασκό, Νασρ-Αλάχ Χασάν Φαέζ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ενθυμίων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.