Ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης κ. Βασίλειος Μαλαματένιος επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη του Πάσχα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιο, προκειμένου να λάβει την ευλογία του στο δύσκολο έργο της διοίκησης του Νοσοκομείου που ανέλαβε προ ημερών και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στην οποία, πέραν του νέου Διοικητού, συμμετείχαν ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας.

Ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, το οποίο έχει ανοικοδομηθεί σε έκταση που δωρήθηκε από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ημεροβιγλίου Θήρας, και δεσμεύθηκε ότι όπως πάντοτε, έτσι και τώρα είναι έτοιμος να συνδράμει σε ο,τιδήποτε του ζητηθεί και που θα αφορά στο πρώτιστο αγαθό της υγείας των νησιωτών της Ιεράς του Μητροπόλεως. Ευχήθηκε μάλιστα σύντομα να υλοποιηθεί και η εκ μέρους της Πολιτείας δέσμευση που υπάρχει στο συμβόλαιο δωρεάς της εκτάσεως του Νέου Νοσοκομείου και που αφορά στην ανοικοδόμηση Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον περιβάλλοντα χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, δράση για την οποία έχει οριστεί υπεύθυνος εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο αιδεσιμολογιώτατος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής.

Οι κ.κ. Δήμαρχος και Έπαρχος Θήρας ενημέρωσαν τον Σεβασμιώτατο για τις ενέργειες τόσο του Δήμου Θήρας όσο και της Περιφέρειας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και αποτροπής της εξάπλωσής της.

Οι ενέργειες αυτές (αποτελεσματικές έως τώρα καθώς δεν υπάρχουν κρούσματα του ιού σε κανένα από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως) αφορούν σε συνεχείς απολυμάνσεις των δημοσίων κτιρίων και των ιερών ναών (ασχέτως αν σε αυτούς δεν εισέρχονται πιστοί), σε αυστηρό έλεγχο στα λιμάνια και το αεροδρόμιο και κυρίως σε δράσεις στήριξης των ευπαθών ομάδων από το Δήμο Θήρας με καθημερινή διανομή συσκευασμένων γευμάτων και φαρμάκων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.