Δίνει κατάθεση στους ανακριτές για τη λειτουργία των Θεοφανείων ο Μόρφου Νεόφυτος.
Στη Μητρόπολη Μόρφου για να λάβουν κατάθεση από τον Μητροπολίτη Νεόφυτο, σε σχέση με τα όσα παρατηρήθηκαν κατά τη λειτουργία των Θεοφανείων στην Ευρύχου, μεταβαίνουν οι ανακριτές.
Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, ο Μητροπολίτης Μόρφου καλείται να δώσει εξηγήσεις για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, στη βάση των σχετικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη λειτουργία και ο καθαγιασμός των υδάτων σημαδεύτηκαν με ένταση και εξώδικα σε 10 πιστούς για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα γιατί επιτράπηκε παρουσία πιστών και μάλιστα χωρίς προστατευτική μάσκα.
Είχαν καταγγελθεί και ο ιερέας καθώς και υπεύθυνος του ναού εξαιτίας του ότι επέτρεψε την παρουσία πέραν των 75 ατόμων εντός του ναού.
Η Αστυνομία όπως πληροφορείται η Cyprus Times έλαβε μεγάλο αριθμό καταθέσεων μέχρι σήμερα από πρόσωπα που συμμετείχαν στην θεία λειτουργία, ενώ εξετάζεται και κατά πόσον ο ίδιος ο Μητροπολίτης Μόρφου έχει διαπράξει οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα.
Μετά και την κατάθεση του Μόρφου Νεόφυτου, o φάκελος θα διαβιβαστεί στη Γενική Εισαγγελία.