Στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος, απονεμήθηκαν και φέτος σε προσωπικότητες του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού και της υγείας, τα βραβεία «Λήκυθος».

Θεσμοθετήθηκαν πέρυσι από την Περιφέρεια Αττικής κι αυτή ρόκειται για τη δεύτερη τελετή απονομής των βραβείων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απένειμε το βραβείο ΛΗΚΥΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ «ΜΟΝΑΧΗ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ» στον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και το βραβείο ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ «ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ», στον κ. Θάνο Γεωργουλά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, η Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας Κ. Αδαμοπούλου, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Π. Λεονάρδου, Ε. Μπαρμπαγιάννη, Μ. Αγγελοπούλου, Χ. Αλεξανδράτος, Φ. Καλογήρου. Επίσης, παραβρέθηκαν πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η κα Γεωργία Ζώη, ο κ. Χρήστος Φωτίδης, ο κ. Αλμπέρτο Εσκενάζυ, η κα Σάρα Εσκενάζυ, ο κ. Σταύρος Παρχαρίδης, ο κ. Δήμος Μυλωνάς, η κα Νάντια Καραγιάννη και ο κ. κ. Γιάννης Δημητράς

Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, που υλοποιήθηκε μετά από σχετική πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη και την ουσιαστική συνδρομή και καθοδήγηση της Εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μ. Βιδάλη, η οποία και είχε την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης μαζί με το Αυτοτελές Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας.

Στόχος είναι να επιβραβεύονται σε ετήσια βάση από την Περιφέρεια Αττικής εκπρόσωποι από τους χώρους του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού, της υγείας, της καινοτομίας και της κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι με το έργο τους προωθούν τις ανθρωπιστικές αξίες του Ελληνισμού.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Κ. Τερζάκης. Ο κ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε την κα Βιδάλη και τα στελέχη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων για την άρτια διοργάνωση, συνεχάρη όλους τους βραβευθέντες, επισημαίνοντας πως τα βραβεία «Λήκυθος» αποτελούν πλέον έναν θεσμό ο οποίος έχει βρει την πορεία του και την αναγνώρισή του στο χώρο του πολιτισμού, της επιστήμης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.