Στη Κορυτσά μετέβη αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και του Επιμελητηρίου Καστοριάς με τον πρόεδρο Καραταγλίδη Χαράλαμπο με στόχο την προώθηση των διμερών οικονομικών, εμπορικών, τουριστικών, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών μας σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα Ορθόδοξα μνημεία της περιοχής και το έργο το οποίο επιτελείται από την Ιερά Μητρόπολη.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων με τον βουλευτή Κορυτσάς και Υπουργό Άμυνας της Αλβανίας κ. Νίκο Πελέση, τον Δήμαρχο Κορυτσάς κ. Σωτηράκι Φίλο, με την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κορυτσάς καθώς και επισκέψεις σε μεγάλες μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Αμφότερα επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα και η διάθεση για συνεργασία των 2 περιφερειών, τέθηκε το αρχικό πλαίσιο συνεργασίας και οι ενέργειες που θα ακολουθηθούν με χρονοδιαγράμματα. Η επίσκεψη καλύφθηκε από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της γείτονας με μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ και στα social media.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.