Στον μη λειτουργηθέντα κατά την κυριώνυμο ημέρα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Χώρα της Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την παρουσία πολλών πιστών, τηρούντων τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, και του Προνοιάρχη και Επιμελητή του Ναού κ. Σπυρίδωνος Ξυδάκη, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη μέριμνά του προς αυτόν.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στον αγιασμό και την προστασία, που προσφέρει η Εκκλησία από κάθε νόσημα και ασθένεια και υπογράμμισε ότι το νησί της Μυκόνου αντιμετωπίζει σήμερα προβλήματα, που δεν θα έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί, τονίζοντας, όμως, ότι μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, που σεβάστηκε και τήρησε πάντοτε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, υπάρχει πρωτίστως η Χάρη και η Ευλογία του Θεού, που προφυλάσσει κάθε άνθρωπο, γι’ αυτό και οι συμμετέχοντες στη Θεία Λειτουργία, και οι λαμβάνοντες το αντίδωρο και οι εκκλησιαζόμενοι και συμπροσευχόμενοι δεν είχαμε ούτε θα έχουμε προβλήματα, παρόμοια με αυτά που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα!

Τέλος ευχήθηκε σε όλους για την αυριανή εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθ’ ην εορτάζει η Ιερά και σεβασμία Μονή της Παναγίας Τουρλιανής της Άνω Μεράς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.