Ο Κρουσώνας σήμερα τιμά τον Άγιο Χαράλαμπο που είναι και πολιούχος του χωριού με πλήθος κόσμου από ολόκληρο το Μαλεβίζι να παρευρίσκονται στον ιστορικό αυτό Ναό για να παρακολουθήσουν τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μικροί και μεγάλη σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας τίμησαν τον Άγιο Χαράλαμπο ανάβοντας ένα κεράκι στην χάρη του.

Εκτός από τον εορτασμό η μέρα για τον Κρουσώνα είναι ιδιαίτερη, καθώς η Θεία Λειτουργία τελέστηκε ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου Β’. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο τέλεσαν την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσσού Πρόδρομος καθώς και ιερείς από κάθε ενορία του Μαλεβιζίου.

Πρόσωπα της τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο σε επίπεδο Μαλεβιζίου όσο και σε επίπεδο Κρήτης παρευρέθηκαν σήμερα στην μεγάλη αυτή γιορτή για τιμήσουν τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και το χωριό αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα. Στον εορτασμό παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης,, οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Φασουλάκης, Λάμπρος Βαμβακάς, Σταύρος Τζεδάκης και Νίκος Σκουλάς, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης, Γρηγόρης Περυσινάκης, Γιώργος Πετούσης και Χρύσα Λυρώνη, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Θανάσης Κύρκος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Βάμβουκας, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γιώργος Ρεράκης, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Άσπρης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Κρουσώνα Πελαγία Φασουλάκη καθώς και άνθρωποι από τους τοπικούς φορείς του Κρουσώνα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε σε όλους τους επίτιμους καλεσμένους από τους κατοίκους του χωριού εδέσματα αλλά και πλούσιο γεύμα με το φημισμένο Κρουσανιώτικο αντικρυστό να κυριαρχεί στο τραπέζι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.