Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας την Κυριακή του Παραλύτου 15 Μαρτίου 2022 μετέβη στην Κοιλάδα Λαρίσης όπου μετά από κανονικής αδείας του Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης ιερούργησε και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Σπύρου Σφέτα, Βαλκανιολογου, Καθηγητή του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Στην ακολουθία παραβρέθηκαν καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων.

Η κ. Στέλλα Λάββα Καθηγήτρια και Κοσμήτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών, η κ. Ελένη Μανακίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ και Πρόεδρος του Τμήματος, ο κ. Βασίλης Γούναρης, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, ο κ. Θανάσης Σφήκας, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, ο κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, ο κ. Φωκίων Κοτζαγεώργης, Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, ο κ. Γιώργος Αντωνίου, Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, η κ. Αγγελική Δεληκάρη, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, Η Διευθύντρια του Τομέα Αρχαίας Ελληνικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεσαιωνικής Ιστορίας, η κ. Ελευθερία Μαντά, Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, ο κ. Αιμίλιος Μαυρουδής, Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ, η κ. Μαριάνθη Ζαμπελάκη, Γραμματέας του Τομέα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.

Επίσης ήρθαν οι: κ. Ελένη Γούναρη, σύζυγος του κ.Βασίλη Γούναρη, η κ. Σοφία Μιχαηλίδη, σύζυγος του κ. Ιάκωβου Μιχαηλίδη και δύο διδακτορικοί φοιτητές του Σπύρου Σφέτα. Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο πρόσωπο του αείμνηστου καθηγητού τονίζοντας το πόσο σπουδαία προσωπικότητα υπήρξε και εξέφρασε συλλυπητήρια στους οικείους του. Επίσης ο Σεβασμιώτατος τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου στον μακαριστό Σπύρο Σφέτα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.