Συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσεως, Αρχιμ. Ιωαννίκιο, από τον Εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο και το Διάκονό του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πεταλίου, παρισταμένων της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Χρυσίνη, του διατελέσαντος Επάρχου Σίφνου κ. Βενάκη, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και Δημοτικών Συμβούλων, της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου κας Αποστολίας Γεωργαρή και πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, στα οποία προσέφερε ιχνογραφία με τη Γέννηση του Κυρίου.

Ομιλών προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην ευγνωμοσύνη, αλλά και την αγνωμοσύνη και την αχαριστία των ανθρώπων, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν έγινε ό, τι έγινε από μόνος του, αλλά με τη βοήθεια και τη στήριξη άλλων προσώπων, το χέρι των οποίων, όσο ζουν, οφείλουμε να ασπαζόμεθα και όχι να δαγκώνουνε και μετά θάνατον τη μνήμη τους να τιμούμε και να ενθυμούμεθα.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι ο Κύριος μόνο για την αχαριστία των υπ’ Αυτού ευεργετηθέντων παραπονέθηκε, τονίζοντας ότι και σήμερα υπάρχουν αγνώμονες, οι οποίοι προσβάλλουν και θίγουν το ύψιστο δώρο, που χάρισε στους ανθρώπους, τη Θεία Ευχαριστία, το Σώμα Του και το Αίμα Του!
Αφού δε ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του για τη μέριμνά τους προς αυτόν, συνεχάρη τους γονείς που έφεραν τα παιδιά τους στο Χριστό και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.
Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα πλεύσει στη Σέριφο και το απόγευμα θα τελέσει τον Εσπερινό και θα ευλογήσει την Πίτα του Αγίου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ολιγάνθρωπο χωρίο «Παναγιά».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.