Στον μεγαλοπρεπή και δεσπόζοντα του, επινείου της Ανδρου, Γαυρίου Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Καλλινίκου Τσούση, του Πρωτοπρεσβυτέρου και Εκπαιδευτικού Αποστόλου Σακελλαρίου και του Διακόνου, και με τη συμπροσευχητική παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Επάρχου Ανδρου κ. Δημητρίου Λάσκαρη, της Αντιδημάρχου Γαυρίου κας Αθηνάς Κοζανίτη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαυρίου και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή και Υποδιοικητή της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, του Λιμενάρχη Γαυρίου και πολλων πιστών, Ανδρίων και παραθεριστών.

Το θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα και θεολογικώτατα, με απλότητα και παραστατικότητα ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πίστη και τη διδασκαλία που μας παρέδωσαν οι Πατέρες της Εκκλησίας, εξ αφορμής της σημερινής εορτής των Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, οι οποίοι εδογμάτισαν για τις δύο φύσεις του Κυρίου, τη θεία και την ανθρώπινη, ο Οποίος, με την Ανάσταση Του, θέωσε τη ανθρώπινη φύση και άνοιξε στον άνθρωπο το δρόμο προς τη Βασιλεία του Θεού.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον π. Απόστολο, τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικο για την ανύστακτη μέριμνά του προς τον εμβληματικό αυτό Ναό και το πνευματικό έργο, που επιτελεί στην Ενορία του, τους Ιεροψάλτες, Ανδρίους και παρεπιδημούντες, και ευχήθηκε σε όλους ασφαλές θέρος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.